Ralentir les effets du vieillissement de la peau – Anti ageing

2 minutes de lecture
Afficher plus

Les premiers signes de vieillissement cutané apparaissent dès l'âge de 25 ans. Les raisons du vieillissement cutané peuvent être classées dans deux grandes catégories : les facteurs internes et les facteurs externes. Les facteurs internes sont intrinsèques : dus au vieillissement irréversible et à la génétique, qui ne peuvent être changés. En revanche, il est possible de contrôler les facteurs externes dans le cadre d'une approche préventive globale.

Factoren Die Bijdragen

Wat is nog meer van invloed op een gevoelige rijpere huid?

Naast de onvermijdelijke verouderingsprocessen die in de huid optreden, zoals de afname van celenergie naarmate de huid ouder wordt, zijn er een aantal extra factoren die kunnen bijdragen aan een gevoelige rijpere huid.

Oxidatieve belasting

Een stressvolle en hectische levensstijl kan zorgen voor oxidatieve belasting.

Oxidatieve belasting speelt een belangrijke rol bij de biologische processen die het huidverouderingsproces versnellen. Deze treedt op wanneer bepaalde levensstijlfactoren en blootstelling aan specifieke stoffen leiden tot de vorming van vrije radicalen: vluchtige moleculen die de interne celstructuur van de huid aantasten, zodat deze zwakker wordt en eerder zichtbare tekenen van vroegtijdige veroudering vertoont, zoals rimpels, volumeverlies en verlies van dichtheid.

Levensstijlfactoren die kunnen bijdragen aan oxidatieve belasting:

Zon
Onbeschermde blootstelling aan UV-licht is de primaire oorzaak van huidveroudering. Blootstelling aan UV-straling versnelt niet alleen de afbraak van collageen dat de huid zijn structuur geeft, maar kan ook ontsteking en zonnebrand veroorzaken waardoor de huid gevoeliger kan worden.

Roken
Nicotine en de giftige chemicaliën in sigaretten beïnvloeden de gezondheid van cellen en zorgen ervoor dat deze moeilijker efficiënt kunnen functioneren.

Oplossingen

Een gevoelige rijpere huid aanpakken

Belangrijkste ingrediënten

Naast het vermijden van de genoemde levensstijlfactoren zijn er een aantal actieve ingrediënten waarvan is bewezen dat deze de tekenen van een gevoelige rijpere huid verminderen. 

  • Hyaluronzuur 
    Hyaluronzuur is een stof die in de huid wordt aangemaakt. Een van de belangrijkste functies hiervan is het vasthouden van vocht. Hyaluronzuur heeft het vermogen om tot wel 30 keer zijn eigen moleculaire gewicht in water vast te houden. Naarmate we ouder worden, neemt het natuurlijke vermogen van de huid om hyaluronzuur aan te maken af en beginnen rimpels te ontstaan en dieper te worden. De Eucerin Hyaluron-Filler-producten met hyaluronzuur kunnen helpen om de droogheid te verzachten waarvan vaak sprake is bij een gevoelige rijpere huid.  

  • Ceramide-3 
    Ceramiden zitten van nature in de bovenste huidlagen. Dit is een soort lipide die deel uitmaakt van de essentiële huidbarrière die verantwoordelijk is voor het vasthouden van vocht en het tegenhouden van irriterende stoffen. Bij een droge huid is er vaak sprake van een gebrek aan ceramiden. Ceramiden in huidverzorgingsproducten kunnen helpen om de huidbarrièrefunctie te versterken, om droogheid van de huid te verlichten en om irritatie te voorkomen.

Dagelijkse huidverzorging

Eucerin DermatoCLEAN Verzachtende Reinigingsmelk is geschikt voor de gevoelige huid.

Het is belangrijk om een gevoelige rijpere huid mild te verzorgen met een dagelijkse gezichtsverzorging die niet irriteert of bestaande symptomen verergert. Milde reinigingsproducten zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen, zoals de Eucerin DermatoCLEAN-producten, kunnen helpen om de gevoeligheid te beperken.

Compléter la routine

Trouver la pharmacie Eucerin la plus proche